03.02.2010

FELICITARI Domule Prefect MIhai Atănăsoaei!

Actiunea prompta a PREFECTULUI de Bucuresti salveaza o zona protejata, unde Primaria Sectorului 1 a dat ILEGAL o autorizatie de constructie!
Felicitari Domnule Prefect!!! 
Prefectul Capitalei a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Sector 1 pentu imobilul din str. Biserica Amzei nr. 19
Miercuri, 20 Ianuarie 2010

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a depus astăzi, 20 ianuarie a.c., la Tribunalul Bucureşti, secţia Contencios Adminstrativ, acţiunea prin care cere anularea autorizaţie de construcţie emisă de Primăria Sector 1 pentru imobilul din str. Biserica Amzei nr. 19. Dosarul cu numărul 2044/3/2010 a primit termen la data de 30 aprilie 2010. Acţiunea Prefectului este comunicată atât emitentului, respectiv Primăria Sector 1, cât si beneficiarului, din acest moment autorizaţia de construcţie fiind suspendată de drept în temeiul art. 3 alin. 3 din Legea nr. 544/2004. La solicitarea Prefectului, Inspectoratul de Stat în Construcţii va verifica dacă lucrările efectuate în baza autorizaţiei sunt suspendate.

Acţiunea Prefectului a fost demarată ca urmare a constatătii mai multor încălcări ale legislaţiei în vigoare. Astfel în momentul eliberării respectivei autorizaţii (decembrie 2009), era în vigoare art. 4 alin. 1 din Legea nr. 50/1991 republicată cu modificările ulterioare, în baza căruia competenţa de autorizare a lucrărilor ce se execută la construcţii aflate în zona de protecţie a monumentelor istorice aparţine Primarului General. În cazul dat, imobilul din str. Biserica Amzei nr. 19 se află în aria de protecţie a unui monument istoric, respectiv sediul Ambasadei Franţei, drept pentru care Primăria Sectorului 1 nu avea competenţa emiterii autorizaţiei de construcţie.

De altfel, prin Certificatul de Urbanism emis de primăria de sector anterior autorizaţiei, aceasta recunoaşte ca nu are competenţe în ceea ce priveşte autorizaţia de construcţie. În plus, Primăria Generală a solicitat expres printr-o adresă trimisă primăriei de sector în luna octombrie 2009, să nu emită nicio autorizaţie de constucţie pentru imobilul în cauză, întrucât există o sentinţă definitivă de evacuare a ocupantului din imobilul din Biserica Amzei nr. 19.

Nu în ultimul rând, în actele comunicate de Primăria Sectorului 1 împreună cu autorizaţia de construcţie nu se regăseşte titlul asupra imobilului, un document obligatoriu pentru emiterea respectivului act. Mai mult, în cuprinsul autorizaţiei de constructie nu există informatii care să ajute la identificarea titlului sub care este deţinut spatiul, deşi, în conţinutul certificatului de urbanism emis anterior, se prevedea că situaţia juridică a imobilului se va completa la data emiterii autorizaţiei.


SURSA: http://www.prefecturabucuresti.ro/ 

Niciun comentariu: