11.10.2009

Bataie la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. RUSINE!

Bătaie între forţele de ordine şi reprezentanţii PRM Codrin Stefanescu şi Marius Marinescu. S-a întâmplat la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Poliţia comunitară i-a evacuat din sală pe cei doi membri PRM, Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, după ce primul s-a adresat în mod injurios preşedintelui de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CCMB), Călin Murg.



 In orice tara civilizata din lumea asta oamenii respecta legea, mai ales pe cea a bunului simt. Desigur ca toti am inteles faptul ca cei doi domni si partidul pe care il reprezinta, isi doresc o promovare electorala gratuita. Singurul mod pe care l-au gasit a fost SCANDALUL !!! Rusine "stimabililor"!
Astept din partea partidului pe care il reprezentati (cu succes deplin as putea spune...) proiecte rasunatoare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care sa "ia fata" scandalului!


3 comentarii:

Radu Serban spunea...

Ma bucur pentru o asa initiativa de a ajunge mai aproape de oameni prin aces blog si sper sa duci pana la capat, consolidand, acest canal de dialog.
Imi pare rau dar nu pot fi in de acord cu tine la cele petrecute in primarie in acea zi. As vrea sa te rog sa explici mai pe larg cele intamplate deoarece noi, cetatenii, nu am fost prezenti si tot ce putem comenta este in baza imaginilor si a relatarilor jurnalistice. Cu toate astea sunt profund dezamagit de atitudinea conducatorului de sedinta de a lua o asemenea decizie mai ales fata de niste persoane(fie ele de la orice alt partid), personae ce au fost alese de popor pentru a putea fi reprezentat. Adica sefu de sedinta a facut uz de putere punand politia comunitara sa evacueze cateva procente din populatia tarii (atatia au votat in functie acele persoane). trist....
In alta ordine de ideii, as vrea sa te intreb parerea ta despre "politia comunitara", este un subiect care ar trebuii dezbatut pe larg deoarece rostul acestei institutii care este? (intreb ironic) Daca avem politie, avem gardieni publici, avem jandarmi + multe alte servicii de interventii de securitate etc... chair este cazu sa facem stat in stat, sa fim ca pe vremea gestapo si SS. PC a devenit politia primarului, dece? nu avem destula politie? Dupa cum a spus si Iliescu in plen: " le-am dat un deget si acum vor toata mana", cam asa se intampla cu doleantele PC.
Acesti fosti vanzatori de cartofi din obor, carcagii, sau pensionari ai politiei si securitatii din regimul trecut ce astazi au primit un pic de putere, iar in acea zi au incercat sa ii reduca la tacere pe protestatarii aflati in fata primariei. Aflati acolo pentru a isi spune punctul de vedere in legatura cu votul de aprobare a constructiei unor cladiri ce nu respectau legea ce urma sa apara urmatoarea zi. Acesti protestatari nu aveau aprobare pentru un asemenea eveniment deoarece primaria nu a aprobat pe motiv ca era mult prea tarziu depusa cererea(cu cateva luni inainte), asa ca ei au avut ideea cliseistica de a forma un cortegiu funerar - deoarece nu necesita aprobare speciala.

Tot ce s-a petrecut in acea zi acolo a fost un abuz de putere si o incalcare a drepturilor la libera exprimare. Nu uitati ca violenta a fost inceputa de fortele de ordine care numai forte nu sunt si numai ordine nu fac.
Asa ca intradevar RUSINE!
...dar cui?

cu respect,
Radu Serban
P.S.
ma bucur ca nici un politist comunitar nu s-a mai impiedicat sa isi rupa piciaorele (vezi cazu ce acum cateva luni)

Gaf-Deac I. Ioan spunea...

Problema legata de aceasta nefericita intamplare are mai multe dimensiuni. Nu este prima oara cand aceeasi 2 indivizi vin in sala de sedinte a Consiliului general si creaza un scandal. Incerc sa intru in posesia unor inregistrari audio care vor dovedi ca cei doi asta isi doreau sa se intample. O a doua dimensiune este legata de solemnitatea sedintei de Consiliu. Faptul ca este o sedinta cu caracter public, nu obliga la un comportament agresiv sau vulgar al celor din sala. Ceea ce presa nu a aratat au fost injuriile pe care cei doi, dar mai ales Codrin Stefanescu, le-a adresat consilierilor si in special Presedintelui de Sedinta Dl. Calin Murg. Din punctul meu de vedere s-a procedat absolut corect, conform legii, in litera si spiritul ei. Nu se putea continua sedinta cu Dl. Stefanescu urland si numindu-l pe Calin Murg mafiot, handicapat, etc. Sigur ca nici comportamentul consiliului in ansamblu nu este perfect. Din contra! De multe ori iese un balci fara nicio noima pe baza unor ambitii prostesti...nici macar politice, ci mai degraba personale.
Ca sa concluzionez pentru moment, sper sa pot obtine inregistrarile pe care le are o parte a mass-mediei care vor dovedi intentia clara a celor 2 de a crea scandal.
Cat despre politistii comunitari pot sa va spun ca au fost amenintati, injurati si admolestati verbal, cu toate ca ei isi fac datoria.

radu serban spunea...

Da, cei doi par sa apeleze la tactici agresive si sunt perfect de acord cu tine, cand ai spus faptul ca isi doresc orice fel de reclama, fie si negativa. Se pare ca prinde mai ales la TV spiritul de mahala. A fost un exemplu clar de ce se intampla cand cel mai destept cedeaza, si nimeni nu este destept.
Am urmarit mai multe inregistrari, ale sedintelor, postate pe internet pe pagina primariei, si seamana cu sedintele de bloc. Pacat ca unii au initiativa si spirit civic si sunt blocati de interesele celorlalti sau de ciuda pe care si-o poarta. Un lucru ar trebuii sa intelegem toti, si mai ales toti cei alesi: si ei traiesc aici, si ei merg pe drumurile astea, si ei stau in trafic, si copii lor merg la scoala si traverseaza strada pe unde nici nu se mai vad marcajele.
wtf!