23.09.2010

Despre infamii stalpisori...

Abordat fiind de reprezentanti ai presei despre un subiect la moda ...stalpisorii de la administratia strazilor... am discutat cu Doamna Director Alina Roman pentru a ma lamuri exact despre ce este vorba. Doamna a fost extrem de amabila in a-mi furniza (dupa acordul Primarului General) un gen de informare - comunicat de presa, pe care o relatez si eu aici pe blog, astfel incat sa o vada tot poporul si sa inteleaga despre ce e vorba.

------------------------------------------------------------------------

Administraţia Strazilor
Serviciul Relatii Publice si Secretariat


Catre: Consiliul General al Municipiului Bucuresti   
In attn: dlui Ionut GAF- DEAC


Administratia Strazilor a incheiat la data 05.05.2010 un SC Vesta Investment SRL un contract al carui obiect il reprezinta executia si finalizarea lucrarilor de instalare a 20.000 stilpisori ornamentali pentru delimitare si protectie piste biciclisti, in valoare de 3.098.000 RON fara TVA. Atribuirea contractului s-a facut prin licitatie publica deschisa. Ca la orice achizitie publica, anuntul de participare a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, unde se posteaza si intreaga documentatie necesara, precum si anuntul de atribuire. Orice firma interesata putea depune oferta.
Precizam ca oricine poate veni cu o propunere pentru montarea de diverse lucrari de semnalizare rutiera- de la simplu cetatean, la autoritati. Administratia Strazilor, conform avizelor eliberate de Comisia Tehnica de Circulatie, are obligatia de a asigura materializarea acestora.

A fost estimat un necesar de 20.000 de stilapisori din material plastic, care vor fi instalati de-a lungul pistelor, pe partea dinspre bordura, in functie de configuratia terenului. Si asta pentru ca sint zone unde exista deja stilpisori, iar in interesectii de exemplu, nu ar fi oportuna montarea acestora. Vor fi amplasati la o distanta mai mica decat latimea unui autoturism (prox 1,5 m), tocmai pentru ca biciclistii sa poata folosi eficient traseul, fara a mai fi impiedicati de masinile parcate neregulamentar, evitand posibilele accidente. Pentru a nu deveni periculosi, in eventualitatea unei accidentari, s-a cerut ca acestia sa fie confectionati din material plastic, iar pentru a fi vizibili seara si noapte, se doreste sa fie prevazuti cu folie reflectorizanta la partea superioara.

Primaria Municpiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, este sprijinita de ONG-urile care incurajeaza mersul pe bicicleta si, implicit, de cei care prefera acest mijloc de transport alternativ, in proiectul montarii de stilpisori ornementali pe linga pistele de biciclete.
"Un pas inainte pentru incurajarea cetatenilor bucuresteni este realizarea noilor benzi de ghidaj pentru biciclete, care vor fi mai late, semnalizate, semaforizate si protejate fizic de agresivitatea soferilor care parcheaza fara respect masinile pe trotuare si benzi. Separatia fizica este absolut necesara pentru biciclistii incepatori, copii sau pensionari care au nevoie de siguranta si confort pentru a avea curaj sa pedaleze prin acest oras motorizat excesiv", declara Geo Culda, Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa, la Simpozionul "Schimbarile climatice: o problema pentru administratia publica locala" organizat cu ocazia Zilei Internationale a Mediului.
Si reprezentatii Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie gasesc ca ideea montarii acestor stilpisori este benefica: „Consider ca este o masura binevenita, pentru ca deja am ajuns sa stergem masinile cu hainele noastre. Nu este in regula si de aceea este foarte bine sa gasim acei stilpisori pe trotuar! Bicilistii au nevoie de un spatiu al lor, pentru a incuraja utilizarea acestui mijloc de transport. Astfel, vom reduce poluarea, prin reducerea numarului de masini pe strada. Implicit, astfel se va reduce si numarul accidentelor de circulatie”, sustine Ion Mihail, presedinte AVAC.

Administratia Strazilor a demarat in 9 august a.c. executia lucrarilor de proiectare si executie piste speciale pentru biciclisti si implementarea semaforizarii destinate acestora, pe urmatoarele trasee:

-         Drumul Taberei
-         Str Valea Argesului
-         Str Valea Ialomitei
-         Str Valea Oltului
-         Bdul Timisoara
-         Str Brasov
-         Bdul Ghencea
-         Calea 13 Septembrie
-         Drumul Sarii
-         Sos Petricani
-         Sos M Bravu
-         Sos Stefan cel Mare
-         Bd Iancu de Hunedoara
-         Calea Dorobanti
-         Str Serban Voda

Asfel de lucrari se vor mai executa si in urmatoarele zone:

-         Sos Oltenitei
-         str 1 Mai
-         str Sibiu
-         sos Bucuresti Ploiesti (intre Pta Presei Libere si aeroport Baneasa)
-         bd Unirii (intre bd Libertatii si Pta Alba Iulia)
-         bd Decebal (Pta Alba Iulia si Pta Hurmuzachi)
-         bd Aviatorilor (Pta Victoriei si Ambasada Chinei)
-         bd Th Pallady (intre Pta Trapezului si magazin Real)
-         Calea Plevnei
-         str Schitu Magureanu


DIRECTOR
              Alina ROMAN    

Niciun comentariu: