30.09.2010

Tambalau pentru nimic. Mai da-o-n colo de politica!

Ieri a fost una din zilele alea in care imi doream sa se termine toata treaba si sa plec spre casa! O sedinta CGMB s-a transformat cu largul concurs al unor colegi (persoane importante...nu spui care...) intr-un nou circ! 
Marul discordiei a fost un proiect de hotarare privind rambursarea anticipată voluntară a sumei rămase nerambursată aferentă primei trageri din creditul BEI conform contractului de finanţare nr. FI 22214/2003.
Suna complicat...dar pe scurt, ca sa evitam blocarea intregului credit BEI (Glina, scoli) am rambursat anticipat o suma de bani Bancii Europene de Investitii.
Onor colegilor care s-au lansat in discutii sterile, acuzatoare, dar care nu tineau cont de dimensiunea problemei, am fost nevoiti sa organizam dupa sedinta ordinara care a inceput la ora 13.00, o a doua sedinta de indata (ora 19.00) pentru a vota acest proiect. 
 Asa cum le spuneam si de la microfonul salii de sedinta, repet si aici pe blog un avertisment acelor colegi care sunt eternii "Gica contra". 
Ca mai facem noi si politica, ca mai negociati Domniile Voastre pentru Sectorul 5 una si alta...este ok... dar cand vine vorba de treburi fundamentale...lasati fratilor politica si ganditi si pentru orasul asta. Sigur ca partidul este important, fireste ca interesele partidului sunt pentru Dvs. o prioritate, dar hai sa tragem linie cand e problema de o asa gravitate si sa fim lucizi. Nu este normal sa iti asumi intoarcerea orasului cu 20 de ani in istorie doar pentru anumite negocieri nereusite (83 de strazi). Hai sa ne vedem lungul nasului si sa constientizam ca actiunile noastre din sala de sedinta au repercursiuni DIRECTE asupra orasului si oamenilor care il populeaza!  
Ca sa existe totusi o tenta pozitiva, trebuie sa mentionez ca am reusit (noi Consiliul General) sa ne punem de comun acord pentru a cere Guvernului Romaniei trecerea Palatului National al Copiilor in administrarea municipalitatii. Prin acest proiect speram sa revitalizam acest obiectiv de importanta majora pentru elevii bucuresteni (ne propunem o tinta de 80.000 de elevi/an), prin dezvoltarea cercurilor existente si trecerea activitatilor intr-un standard european!  
In acelasi timp, cu toate ca toti consilierii generali, membri ai PSD, au parasit sala, am votat un proiect educational al Consiliului Local al Sectorului 5 (Proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al sectorului 5 să hotărască cu privire la cooperarea cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi SC Expert Italia SRL în vederea derulării şi cofinanţării Proiectului strategic „Soluţii inovative şi oportunităţi pentru asigurarea accesului participării şi succesului şcolar în învăţământul obligatoriu - SOS” în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) tocmai pentru ca e un proiect bun pentru cei care nu si-au finalizat studiile si care pot beneficia astfel de o a doua sansa reala.  
Inainte de a parasi sala, PSD-ul a folosit cuvantul IPOCRIZIE. Poftiti Domniile Voastre IPOCRIZIE. Sunt curios daca se va intampla ceva cu acest proiect educational pe care noi l-am votat! 

Niciun comentariu: