28.09.2010

NU pentru pseudo „STRATEGIA ENERGETICĂ A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI”

Am relatat mai demult despre problemele pe care le are acest document, care din pacate a trecut de Comitetul Energetic Municipal (8 voturi pentru, 6 impotriva) pe principiul "lasa sa fie ..ca vedem noi". Toti specialistii si noi reprezentantii CGMB am atras atentia ca nu Strategia NU este completa si ca in document se regasesc si unele erori! Cu toate astea membrii CME (Comitetul Energetic Municipal) au inclinat balanta in Comitet si acum documentul apare pe ordinea de zi! http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/32_20100929.pdf

Urmand link-ul de mai jos se pot regasi observatiile mele tehnice asupra strategiei:

In niciun caz NU trebuie votata in CGMB aceasta pseudo-strategie pentru ca va genera repercursiuni grave asupra sistemului energetic al orasului dar cel mai important asupra bucurestenilor.
Consultantii danezi, care au realizat documentul, atunci cand le-am facut anumite observatii, mi-au raspuns ca e prea tarziu sa mai schimbe ceva si ca trebuia sa vin mai repede cu ele. Pai daca am fost validati in CME spre sfarsitul procesului de validare a raportului final al strategiei...ce vina am?
Domnilor din Danemarca...nu am inventat noi roata, dar nici Dvs. apa calda...

Nu voi vota acest proiect doar ca sa va incasati Dvs. banii din contract! Avem nevoie ca bucurestenii sa beneficieze de o strategie corecta, realizabila si fezabila...nu cum ati propus Dvs. panouri solare pe blocuri, privatizarea (cel putin dubioasa ca solutie) a RADET-ului si alti cai verzi pe pereti!
RADET-ul va trebui intr-un final transformat in companie, dar cu actionariat majoritar al Municipiului Bucuresti, nu asa cum doriti Dvs domnilor din Danemarca, sa-l dam pe bucatele...
Cat despre termenul de strategie energetica....este o mare vrajeala studiul pe care Dvs. il propuneti in restul domeniilor energetice. V-ati concentrat 90% pe distributia energiei termice, visand probabil o bucatica din RADET, ignorand segmentul poate cel mai important de productie a energiei electrice si termice, iluminatul public, transportul public in comun si alte asemenea "mici detalii".

ADIO!

Niciun comentariu: