16.01.2010

Ambasada Frantei il acuza pe Chiliman ca incalca legea


Ambasada Frantei in Romania a solicitat protectia autoritatilor romane, declarandu-se victima unei decizii ilegale luate de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, care a autorizat construirea unei terase-bar in imediata apropiere a reprezentantei diplomatice, potrivit unui comunicat.


"Ambasada Frantei in Romania este, in prezent, victima unei decizii ilegale a primarului sectorului 1, dl Andrei Chiliman, ce autorizeaza construirea une terase-bar, deschisa non-stop, in apropierea imediata a zidului incintei Ambasadei Frantei, in strada Biserica Amzei nr.19", informeaza comunicatul transmis vineri seara de Ambasada Frantei.


Ambasada acuza ca, pe langa impactul asupra linistii si securitatii necesare exercitarii misiunii diplomatice, constructia incriminata nu a luat in considerare nici calitatea de monument istoric a imobilului care gazduieste reprezentanta diplomatica. In plus, sustine Ambasada, decizia de autorizare ar fi trebuit sa fie luata de primarul general al capitalei.


"In plus, aceasta decizie este afectata si de alte ilegalitati", adauga Ambasada franceza in comunicat fara a detalia.


Reprezentanta diplomatica franceza precizeaza ca a facut apel, pe cale verbala si scrisa, catre primarul sectorului 1 pentru revizuirea pozitiei, iar in virtutea Conventiei de la Viena, Ambasada a solicitat protectia autoritatilor romane. Prin urmare, Ambasada a sesizat Ministerul Afacerilor Externe care, la randul sau, a sesizat Prefectul Municipiului Bucuresti. In paralel, Ambasada a facut apel la justitie, precum si la celelalte autoritati competente, "pentru ca aceasta dezordine sa inceteze definitiv", precizeaza comunicatul.


"Ambasada regreta profund ca reprezentanti alesi de poporul roman, investiti cu un mandat municipal, arata astfel public putina importanta pe care o acorda regulilor internationale, legilor nationale si traditiilor de ospitalitate ale Romaniei, in relatiile cu un stat prieten si aliat", se spune in comunicatul misiunii diplomatice franceze.


In final, Ambasada Frantei a dorit sa multumeasca autoritatilor romane pentru reactia acestora si spune ca spera ca demersul sau va gasi o solutionare favorabila.


Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, va ataca in instanta de contencios administrativ o autorizatie de constructie considerata abuziva, care a fost emisa pe 10 decembrie de Primaria sectorului 1, pentru extinderea unui spatiu comercial din strada Biserica Amzei.


"Autorizatia a fost emisa de catre Primaria Sector 1 beneficiarului in decembrie 2009, desi contractul de inchiriere pentru spatiu a expirat in ianuarie 2007. In plus, imobilul se afla in zona protejata, fiind clasificat ca monument istoric, situatie in care orice autorizatie de constructie se emite de Primaria Municipiului Bucuresti, si nu de Primaria Sectorului 1", spun reprezentantii Prefecturii.



Nu ma mai mira nimic. S-au spus multe despre Primarul Chiliman, dar s-au facut extrem de putine. Nu vad nicio problema legata de faptul ca REBU a castigat in instanta si trebuia sa fie in locul firmei ROMPREST la curatenie. Nu se inampla nimic nici cu cele 3 BLOCURI achizitionate de Dl. Chiliman in afara Sectorului 1 (chiar si in Bragadiru) cu 1200 Euro mp. Poate acum ca au sarit francezii sa se ia masuri!!!!

Niciun comentariu: