19.01.2010

A disparut un milion de euro!!!

www.ziarulring.ro

Bogdan Cotigă 19.01.2010

A disparut un milion de euro

MISTER.
Sectii  de juniori finantate si neconstruite

Să ceri de la Primăria Capitalei un milion de euro pentru a înfiinţa secţii sportive de juniori, iar la sfârşitul anului să nu ai nici un junior înscris, nici un sediu pentru manifestări şi să rămâi şi fără echipa de rugby a Bucureştiului, dar banii să îi cheltuieşti. Cum o fi asta?  Ioan Gâf Deac, consilier general, îl acuză pe Valentin Samungi că nu vrea să dea socoteală pentru aceste fonduri.

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti (CSMB) a fost obligat, prin noul regulament de funcţionare a instituţiei, aprobat de Consiliul General, să înfiinţeze, în anul care a trecut,  secţii de juniori pentru fiecare disciplină sportivă. 

Când a auzit asta directorul clubului, Valentin Samungi, s-a arătat dispus să pună în aplicare sarcina, dar s-a plâns că nu are bani suficienţi la buget. Consiliul General i-a satisfăcut cerinţele, dar a venit sfârşitul anului şi bilanţul a fost unul sumbru: nici un junior nu a fost înscris la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti.

Pe ce s-au dus banii?
Secretarul Comisiei de Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport, Ioan Gâf Deac, ne-a povestit, punct cu punct, cum s-a volatilizat un milion de euro din bugetul CSMB:  “În primă fază, directorul CSMB a cerut să i se aloce aproximativ 250.000 de euro. După ceva timp, a mai cerut încă 250.000 de euro pentru secţia de juniori de baschet, apoi încă 500.000 de euro. La sfârşitul anului însă, secţiile de juniori nu erau înfiinţate, echipă de rugby nu mai avem şi nici sediu pentru activităţile sportive ale clubului. Destinaţia banilor a fost schimbată şi a făcut cu ei nu ştiu ce alte plăţi”.

De la purtătorul de cuvânt al instituţiei, George Pârvan, reporterii “ring” au aflat că “şefu’” se întoarce în ţară abia spre sfârşitul lunii.
“Ne-ar fi trebuit vreo 40 de miliarde de lei vechi (aproximativ un milion de euro) ca să avem cu ce face secţiile de juniori şi de aceea nu le-am înfiinţat”, ne-a spus Pârvan, deşi banii fuseseră alocaţi. 

“De o lună, Samungi nu vrea să ne spună ce a făcut cu banii, deşi am făcut solicitări repetate” - Ioan Gâf Deac, secretarul Comisiei de Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport

Şi-a tras birou de 300 de metri pătraţi
Pentru activităţile sportive ale  CSMB e nevoie să se închirieze spaţii pe la sălile de sport ale liceelor, dar directorul Valentin Samungi are un birou la etajul doi al clădirii Teatrului ACT, de 300 de metri pătraţi, echipat cu mobilier de lux, fotolii din piele şi plasme pe toţi pereţii, unde se învârt câţiva angajaţi şi o secretară.

==== 

Am o singura mentiune si anume aceea ca nu il acuz de nimic pe Dl. Valentin Samungi, pentru ca eu nu sunt organ de cercetare penala sau instanta de judecata. Eu cer doar sa vad care au fost rezultatele initiativei mele de a introduce grupe de copii si juniori la nivelul sectiilor existente, desigur in limita bugetului alocat (unul considerabil totusi!). Vorbim de banii bucurestenilor pe care suntem obligati sa-i administram corect si cu profesionalism. Refuzul de a raspunde unei solicitari, pe care am trimis-o de circa doua luni catre CSMB, ma face sa cred ca sunt probleme in aceasta zona. Pe mine personal ma anima mai mult MISIUNEA SOCIALA a CSMB decat performata la nivelul seniorilor. M-as bucura ca municipalitatea sa poata sa sustina cateva sute sau chiar o mie de copii in activitati extrascolare sportive, intr-un cadru de profesionalism pedagogic, de siguranta a copiilor si ulterior chiar de performanta. 

Niciun comentariu: