26.01.2010

Organigrama noua la PMB

In sedinta de maine (27.01.2010) ni se propune o noua organigrama a aparatului de specialitate al Primarului General.
Pe romaneste e vorba de o noua organigrama a Primariei Capitalei.
Reforma trebuie sa existe, in schimb acest document pentru moment incomplet (nu am vazut tot documentul) nu cred ca trebuie votat asa in graba doar de dragul votului.
Reforma de dragul reformei este o porcarie.

Problemele noului priect sunt pana in acest moment urmatoarele (evident din punctul meu de vedere):

1. Circa 200 de oameni dispar din schema. - pai fratilor traversam o criza groaznica pentru oameni. Sistemul sunt sigur ca va rezista, dar oamenii? Le-am redus salariile, nu le mai acordam tichete nici de masa nici cadou, pai atunci sa-i lasam asa cum sunt ei. In plus putem taia din cele cca 600 de posturi neocupate.

2. Apar directii (compartimente) noi pentru care nu am primit un document prin care sa se arate ce vor face ele concret! - Din punctul meu de vedere daca as vota aceasta organigrama ar insemna sa votez in orb. Practic fara nicio motivatie reala. Este adevarat ca legea permite ca statul de functii si regulamentul de organizare si functionare sa fie votate ulterior, in maxim 60 de zile de la aparitia noii organigrame, dar este INDECENT sa votez o organigrama unde apar cateva structuri, care nu stiu ce vor face. Astfel din punctul meu de vedere noua organigrama trebuie insotita obligatoriu la vot de un nou regulament de organizare si functionare si ulterior stat de functii (desi normal toate cele 3 documente se aproba o data)

3. Desi am insistat nu exista un compartiment de OBTINERE FONDURI NERAMBURSABILE. - In contextul acestei crize eu as vedea lupta pentru fondurile nerambursabile (DECI NU CREDITE - pentru asta avem compartiment) cea mai importanta lupta. Filtrul logic ar fi urmatorul: la orice investitie noua, intai se va cauta daca exista fonduri nerambursabile unde Primaria este eligibila, daca se gasesc se intocmeste proiectul si se depune, daca nu se trece la varianta clasica de a bugeta bani din bugetul propriu. Asta ar trebui sa fie valabil nu numai pentru Primaria Capitalei ci si pentru administratiile si institutiile din subordinea CGMB.

4. Se cam face epurare politica - Stie Domnul Primar General la ce ma refer (discriminari chiar si pozitive)

5. Se doreste unificarea Directiilor de Cultura cu Directia Invatamant si Directia Turism. - Se dilueaza o directie foarte importanta (Directia Cultura) cu 24 de institutii in subordine, inutil!  As fi de acord cu transformarea Directiei turism in serviciu din subordinea unei directii Cultura si Turism. Invatamantul este pe alt palier. Acolo avem doar un rol de finantatori ai proiectului de reabilitare a scolilor "BEI".

Niciun comentariu: