19.05.2010

FARA COMENTARII...

3.262.694 de lei, adica peste 776.000 de euro, este suma alocata, luna trecuta, din bugetul Primariei Capitalei pentru protectia documentelor si a informatiilor stocate pe computerele municipalitatii, in cazul unui cutremur de pana la 8,5 grade pe scara Richter.

In schimbul sumei incasate, firma Asseco See SRL s-a angajat sa stocheze toate informatiile municipalitatii "intr-un sistem IT", pe care sa-l amplaseze intr-o cladire rezistenta la un seism de mare intensitate, scrie Evenimentul Zilei.

"Obiectul prezentului contract il constituie achizitionarea serviciilor necesare realizarii unui centru de recuperare de date in caz de dezastru, precum si a planului BCP (Business Continuity Plan) aferent. Se asigura servicii de analiza pentru stabilirea solutiei optime - definire, instalare, configurare, punere in functiune sistem de recuperare -, precum si asigurarea serviciilor specializate pe toata durata contractului: trei ani", au explicat oficialii primariei generale decizia luata de Oprescu, pentru sursa citata.

Potrivit contractului, firma va trebui sa puna la dispozitia municipalitatii o cladire rezistenta in care sa amenajeze o sala speciala pentru un centru de date. Incaperea va trebui sa fie "dotata" cu o podea rezistenta la cutremure, astfel incat acel cadru metalic pe care se vor fixa echipamentele IT sa nu fie nici el afectat de un seism de pana la 8,5 grade pe Richter.

Niciun comentariu: